Talpmasszőr

Tanfolyam leírása

Talpmasszőr részletei

A talpmasszőr tanfolyamról és szakmáról:

A talpmasszázs több ezer éves népi gyógymód, amely a világ szinte minden táján ismert. Kiválóan alkalmazható főként krónikus betegségekben, emellett segíthet heveny problémáknál (pl. fejfájás, árpa, gyomorrontás, epegörcs). Ma már Magyarországon is hivatalosan elfogadott gyógymód, amelyet orvosok és természetgyógyászok egyaránt alkalmaznak. A legfontosabb zónákat mindenkinek érdemes ismernie.
A tanfolyam célja olyan szakember képzése, aki az említett ismereteket elsajátítva képes a gyakorlatban is kamatoztatni.

A talpmasszőr tanfolyamot a következő képzőknél ajánljuk elvégezni:

Képes tanfolyam ajánló:

talp 1

talp 2

MediCenter Egészség Centrum tanfolyamhirdetés képe

MediCenter Egészség Centrum

Tanfolyam leírása:

A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.


A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek.
Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.


A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen ajánlott. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.


A tanfolyam célja:
Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, melynek segítségével a masszőr egy 45 perces talpmasszázst képes adni.


A tanfolyam felépítése:
A tanfolyam kimondottan gyakorlati jellegű. A hallgatók egymás talpát masszírozva megtanulják, hogy a talpon a főbb reflexzónák hol helyezkednek el, azokat milyen sorrendben és milyen technikával masszírozzák. Oktatásra kerül továbbá olyan praktikus és gyakorlatias elméleti ismeretanyag, amit egy talpmasszázzsal foglalkozó embernek feltétlenül tudnia kell, tudnia illik. Mint pl. a talpmasszázs eredete, története, hatásmechanizmusa, javallatai, ellenjavallatai, kiegészítő reflexzónák...stb.


A tanfolyam helye: Holiszteam Oktató és Szolgáltató Kft.
1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2.


Felnőttképzési nyilvántartási száma: 00862-2008

Időtartama: 2 nap ( 1 hétvége), naponta 9 - 17h-ig.

Tanfolyam megtekintése

Tanfolyamhoz kapcsolódó címkék:

masszázselméleti masszírozás masszázskád képzések masszőr képzés masszázstechnikák egészségügyi távoktatás szépségszalon svédmasszőr oklevél személy szakszerű tanfolyam tanfolyamok asszisztens mesterség masszőz iskola szakképzés tanítás svéd nappali képzés svéd masszőr gondozó fizikai munka sport masszőr masszázsfotel talp masszőr szakápoló színvonal masszázsolaj ügyfél ápoló masszázsöv hivatás szaktanfolyam kéz suli masszőr tanfolyam képzés láb oktatás masszőr bizonyítvány minőség foglalkozás gyakorlati hely okirat oklevél szakismeret képesítés szakember gyógymasszázs masszőr masszázságy tantermi képzés masszázs masszíroz japán esti képzés sportmasszőr tantermi oktatás masszázstípusok babamasszázs anatómia gyógymasszőr masszázskellék alkalmazott gyógymasszőr tanfolyam szakképesítés masszázsterápia gyógymasszőr bizonyítvány thai ismeret frissítő gyermek felnőttképzés

Vissza az előző oldalra

hirdetés