Kályhás

Tanfolyam leírása

Kályhás részletei

A kályhás OKJ-s tanfolyamról és szakmáról:

A tanfolyam célja, olyan szakember képzése, aki szakértelmének köszönhetően képes a megfelelő kályha kiválasztására, helyének előkészítésére és annak beépítésére. Munkája során felméri a helyiség hőszükségletét, meghatározza a tüzelőberendezés méreteit, kapacitását. Feladata árkalkuláció elékszítése, a szükséges anyagok és eszközök bekészítése, az épület szerkezetének ellenőrzése, a kéménybekötési nyílás kijelölése, kéménynyílás kivésése, a kémény működösének ellenőrzése.

Az OKJ-s kályhás tanfolyamot a következő képzőknél ajánljuk elvégezni:

Képes tanfolyam ajánló:

kályha 1

kályha 2

West-Horizont Oktató Központ tanfolyamhirdetés képe

West-Horizont Oktató Központ

Tanfolyam leírása:

Kályhás OKJ 34 582 06


E: 000384/2014/A001


A magyar nyelvterületen az Árpád-korban még ismeretlen volt a kályhaszemekből vagy csempékből épített tüzelőberendezés. Kályhák, kandallók a királyi és főúri udvarházakban is csupán a 14. század folyamán jelentek meg. Először a kemencék falába építettek be bögre vagy tál alakú „kályhaszemeket” a melegítőfelület növelése végett, olyanformán, ahogy az ún. szemeskályhákon a közelmúltig látható volt dunántúli parasztházakban.

Tanfolyam megtekintése

Tanfolyamhoz kapcsolódó címkék:

szakszerű okj-s szaktanfolyam hivatás műhely okj oklevél szakképzés okj-s képzés tanfolyam kandalló födém ismeret képesítés biztosítás cserépkályha csatorna portéka okirat fémlemez szaki színvonal bizonyítvány ügyfél ablak okj-s okj-s szakképzés kezelő belsőépítész felnőttképzés tanfolyamok ingatlan épület lakás oktatás segéd burkoló okj-s képzések minőség szakképesítés mester ház fedélszerkezet alkalmazott tantermi oktatás tanítás tantermi képzés kőműves szakismeret okj-s tanfolyamok képzések bádogos anyagbeszerző bér szakember ajtó árucikk mesterség okj-s tanfolyam értékbecslő képzés okj-s szakképesítés személy foglalkozás dokumentáció okj-s bizonyítvány szaktanfolyam

Vissza az előző oldalra

hirdetés