Kályhás

Tanfolyam leírása

Kályhás részletei

A kályhás OKJ-s tanfolyamról és szakmáról:

A tanfolyam célja, olyan szakember képzése, aki szakértelmének köszönhetően képes a megfelelő kályha kiválasztására, helyének előkészítésére és annak beépítésére. Munkája során felméri a helyiség hőszükségletét, meghatározza a tüzelőberendezés méreteit, kapacitását. Feladata árkalkuláció elékszítése, a szükséges anyagok és eszközök bekészítése, az épület szerkezetének ellenőrzése, a kéménybekötési nyílás kijelölése, kéménynyílás kivésése, a kémény működösének ellenőrzése.

Az OKJ-s kályhás tanfolyamot a következő képzőknél ajánljuk elvégezni:

Képes tanfolyam ajánló:

kályha 1

kályha 2

West-Horizont Oktató Központ tanfolyamhirdetés képe

West-Horizont Oktató Központ

Tanfolyam leírása:

Kályhás OKJ 34 582 06


E: 000384/2014/A001


A magyar nyelvterületen az Árpád-korban még ismeretlen volt a kályhaszemekből vagy csempékből épített tüzelőberendezés. Kályhák, kandallók a királyi és főúri udvarházakban is csupán a 14. század folyamán jelentek meg. Először a kemencék falába építettek be bögre vagy tál alakú „kályhaszemeket” a melegítőfelület növelése végett, olyanformán, ahogy az ún. szemeskályhákon a közelmúltig látható volt dunántúli parasztházakban.

Tanfolyam megtekintése

Tanfolyamhoz kapcsolódó címkék:

belsőépítész tantermi oktatás tantermi képzés hivatás tanítás szakszerű fedélszerkezet mester okj-s szaktanfolyam személy okj-s tanfolyamok színvonal tanfolyamok cserépkályha okj-s képzések szaktanfolyam képzések képzés ablak ügyfél foglalkozás szakképzés mesterség okj-s burkoló árucikk csatorna kezelő okirat műhely lakás okj-s szakképzés szaki alkalmazott portéka épület szakismeret anyagbeszerző értékbecslő kandalló segéd fémlemez bér ismeret képesítés okj-s bizonyítvány okj-s képzés födém szakképesítés okj-s tanfolyam oklevél ajtó ház szakember biztosítás bizonyítvány ingatlan oktatás bádogos okj okj-s szakképesítés minőség kőműves dokumentáció tanfolyam felnőttképzés

Vissza az előző oldalra

hirdetés