Japán nyelvtanfolyam

Tanfolyam leírása

Japán nyelvtanfolyam részletei

Japán nyelvtanfolyamról:

Japán nyelvtanfolyam a teljesen kezdő szinttől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítésig. A japán nyelvtanfolyam magyarországon, ma is az egyik legnépszerűbb tanfolyam.

A japán nyelvet a következő képzőknél ajánljuk elsajátítani:

Képes tanfolyam ajánló:

Japán

Keleti Nyelvek Iskolája tanfolyamhirdetés képe

Keleti Nyelvek Iskolája

Tanfolyam leírása:

A japán nyelv a Kelet-ázsiai régió egyik legfontosabb nyelve. A világon a hatodik legelterjedtebb nyelv, melyet mintegy 130 millió ember beszél anyanyelveként. Japán egyrészt rendkívül gazdag régi kultúrával, mélyen gyökerező, ugyanakkor máig ható hagyományokkal rendelkező ország, másrészt korunk világgazdaságának egyik legfontosabb tényezője: a japán gazdaság a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb gazdasága. Így a japán nyelvismeret nem csupán a sokszínű japán kultúra megismeréséhez és megértéséhez segíthet hozzá, hanem évtizedek óta rendkívül jól hasznosítható a gazdasági életben is.


A japán nyelv dialektusairól


A japán nyelvnek létezik egy standard, hivatalos változata, amely a tokiói nyelvjáráson alapszik. Emellett vannak különböző dialektusai, azonban ezek túlnyomó része nem tér el oly mértékben egymástól, hogy az komoly megértési problémákat okozna. A Keleti Nyelvek Iskolájában a standard, hivatalos japán nyelvet oktatjuk.


A japán nyelv genealógiájáról


A japán nyelv eredete máig vitatott. A kutatók egy része az altaji nyelvekkel rokonítja. Laikusok gyakorta feltételezik a kínai nyelvvel fennálló rokonságát, ez a feltételezés azonban minden alapot nélkülöz. Bár a japán nyelv számos írásjegyet és szót vett át a kínai nyelvből, ezektől eltekintve a két nyelv nem sok hasonlóságot mutat.


A japán nyelv tipológiailag


A japán nyelv agglutináló, ragozó nyelv, de nyelvtana viszonylag egyszerű, könnyen rendszerezhető, egységes szabályrendszere kevés kivételt ismer. Alany-tárgy-ige sorrendű mondatok jellemzik, számos nyelvtani partikulát (pl.: va, ga, o, ni, no) alkalmaz.

Tanfolyam megtekintése

Tanfolyamhoz kapcsolódó címkék:

oktatás tanítás iskola szaktanfolyam felnőttképzés bizonyítvány képzés nyelvi képzés angol levelező nyelvtanfolyam szakképzés levelező suli nyelvtudás nyelv tantermi képzés angol nyelv levelező képzés tanfolyamok nyelvi nyelvtanfolyam japán tantermi oktatás nyelviskola oklevél tanfolyam

Vissza az előző oldalra

hirdetés