Gyakorló képi diagnosztikai, nukleáris medicina és sugárterápiás asszisztens

Tanfolyam leírása

Gyakorló képi diagnosztikai, nukleáris medicina és sugárterápiás asszisztens részletei

A gyakorló képi diagnosztikai, nukleáris medicina és sugárterápiás asszisztens tanfolyamról és szakmáról:


Elősegíti a képi diagnosztikai, nukleáris medicina és sugárterápiás betegellátás optimális feltételeit, ezen kívül pedig betegirányítási és - tájékoztatási feladatokat lát el.


A gyakorló képi diagnosztikai, nukleáris medicina és sugárterápiás asszisztens tanfolyamot az alábbi képzőknél ajánljuk elvégezni:

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája tanfolyamhirdetés képe

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája

Tanfolyam leírása:

A munkaterület rövid leírása


Fizika, gépek, képek, technikai berendezések, ... Ez a Te érdeklődési területed? Ha érdekel, hogyan lehet ezeket a tudományokat, eszközöket a diagnosztizálás és gyógyítás szolgálatába állítani, akkor válaszd ezt a hivatást! Sokszínű és nagy odafigyelést igénylő feladatokat kell végezned, úgymint a betegek előkészítése az orvosi beavatkozásokra, vizsgálatok kivitelezése vagy az orvossal együttműködve, vagy teljesen önállóan. Sok olyan betegséggel fogsz találkozni munkád során, ami félelmetes és nagyon fájdalmas, mégis vannak, akiknek sikerül legyőzniük a kórt és meggyógyulniuk, mert vannak hozzáértő segítőik az egészségügyi intézményekben. Ezek közül lehetsz Te az egyik! Munkád során ügyelned kell az egészségügy etikai normáinak betartására, ismerned és tisztelned kell a beteg ember jogait és csapatmunkában együttműködve is kell tudnod segíteni a gyógyulás folyamatát.


Mire figyelj, ha ezt a hivatást választod?


A gyakorló képi diagnosztikai, nukleáris medicina és sugárterápiás asszisztensi munka csak akkor lehet jó a választás, ha életszemléleted középpontjában a beteg ember áll. A humánum mellett nélkülözhetetlen segítség munkádban a folyamatos pszichológiai ismeretgyűjtés és ezen ismeretek alkalmazása is…megértés, beleélés, elfogadás, félelmek és szorongások oldása. Nagyfokú állóképességgel kell rendelkezned és sok esetben több műszakos beosztásban kell ellátnod a feladatokat.


Milyen munkakörökben helyezkedhetsz el?


Kórházakban, klinikákon, járóbeteg rendeléseken végezheted választott hivatásodat. Mindig szakmai munkaközösségben kell dolgoznod.

Tanfolyam megtekintése

Vissza az előző oldalra

hirdetés