Élelmezésvezető

Tanfolyam leírása

Élelmezésvezető részletei

Az élelmezésvezető OKJ-s tanfolyamról és szakmáról:

Az élelmezésvezető "rendeletileg szabályozott" feladata: a HACCP rendszer bevezetése, működésének irányítása és ellenőrzése az élelmezés területén. Irányítja és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, alkalmazza a külön jogszabályban meghatározott napi energia- és tápanyag-beviteli, illetve élelmiszer-felhasználási ajánlásokat. Feladata az étlap megtervezése, figyelembe véve a napi étkezések számát, a tárgyi és személyi feltételeket, a rendelkezésre álló pénzkeretet, a változatosságot és az idényszerűséget.
Elvégzi az előírt ügyviteli adminisztrációs feladatokat, figyeli a rendelkezésre álló raktárkészletet, árurendelést és költségelszámolást végez.

Az élelmezésvezető OKJ-s tanfolyamot a következő képzőknél ajánljuk elvégezni:

Képes tanfolyam ajánló:

Élelmezésvezető tanfolyam

Élelmezésvezető tanfolyam 1

Élelmezésvezető tanfolyam 2

Vendéglátó Akadémia tanfolyamhirdetés képe

Vendéglátó Akadémia

Tanfolyam leírása:

Szakképesítés leírása és a belépési feltételek
Az élelmezésvezető irányítói, vezetői feladatokat lát el a közétkeztetés területén működő élelmezési üzemegységben. Feladata a közétkeztetési ellátásban részesülő különböző csoportok táplálkozásának megszervezése, a hatályos közétkezetési rendeletnek megfelelően. A mindennapi munkája során a különböző korcsoportok szükségleteit azonosítja. Az elkészített étlap alapján az ételek energiatartalmát meghatározza, tápanyag-összetételét kiszámolja, allergénjeit azonosítja. Az élelmezés irányítása során kialakítja a munkarendet, kiadja a napi munkafeladatokat és folyamatos ellenőrzést végez. Az élelmezési feladatokat irányítja, az élelmiszer-biztonsági előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Gazdálkodási tevékenységet végez, felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzéséért és a dokumentumok tartalmáért. Önállóan elkészíti a közétkeztetésben készülő ételekre vonatkozó anyaghányad-nyilvántartólapot, a tápanyagtartalmat kiszámolja, allergéneket jelöli. Folyamatosan követi és alkalmazza a jogszabályi változásokat. Felelősséggel tartozik a tevékenységi körében használt vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvásáért és azokkal való anyagi elszámolásért. A leltározás és a raktár-elszámoltatást irányítja és felelősséget vállal a tartalmáért, esetleges probléma esetén igyekszik annak gyors kivizsgálására. Saját hatáskörében és felelősségkörében alkalmazza a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat. Gondoskodik maga és beosztottjai továbbképzéséről.
Képzés megkezdésének feltételei:
Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Vizsga
A tanfolyam végén szakmai vizsgát kell tenni. Sikeres vizsga esetén OKJ bizonyítványt szerezhetsz, a bizonyítvány kiegészítesékent Europass bizonyítvány igényelhető 3 idegen nyelven (angol, német, francia)

Tanfolyam megtekintése

Tanfolyamhoz kapcsolódó címkék:

hivatás ügyintéző kezelő üzlethelyiség épület pénzügyi ügyvitel anatómia adásvétel ennivaló ismeret pincér tantermi képzés okj-s szakképzés szakács mérleg ingatlan étel okj-s tanfolyam számviteli fizikai munka gyermek okj-s képzések gyakorlati hely bizonyítvány színvonal képzés kereskedelmi cikk ház cukrász szakismeret irodavezető auditor okirat élelmiszer és vegyiáru eladó oktatás hostess becsüs szakember tantermi oktatás ifjúsági képesítés felnőttképzés minőség nappali képzés biztosítás adótanácsadó portéka felszolgáló okj-s bizonyítvány okj-s képzés suli élelmiszerbolt fotó grafika oklevél szaki üzletember szakelőadó fénykép vezető szaktanfolyam szállítmányozás bor dokumentáció cukrász tanfolyam oktatás piac foglalkozás asszisztens okj-s szakképesítés tanfolyamok élelmiszer és vegyiáru eladó képzés iskola gondozó bolt élelmiszer levelező képzés tanítás képzések segéd szállítmányozási honlap egészségügyi marketinges élelmiszer és vegyiáru eladó felvétel fedélszerkezet árus marketing okj-s tanfolyamok értékesítő élelmiszer és vegyiáru eladó tanfolyam okj-s szaktanfolyam okj referens levelező személy tanácsadó weboldal webhely okj-s bér internet weblap anyagbeszerző pénzügy esti képzés vendég kereskedők szakképzés felügyelő tanfolyam eladó bérszámfejtés távoktatás minőségügyi élelem üzleti szakember raktár ajtó cukrász képzés szakképesítés pénz

Vissza az előző oldalra

hirdetés