Elektronikai technikus

Tanfolyam leírása

Elektronikai technikus részletei

Az elektronikai technikus OKJ-s tanfolyamról és szakmáról:

Elektronikai technikusként fő feladata a gyengeáramú berendezések és hálózatok üzemeltetése, műszeres hibakeresés, mérések, karbantartás, távvezérlések alkalmazása, ezek dokumentálása.

Az elektronikai technikus OKJ-s tanfolyamot a követkző képzőknél ajánljuk elvégezni:

Képes tanfolyam ajánló:

elektronikai technikus

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanfolyamhirdetés képe

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Tanfolyam leírása:

A szakképesítés azonosító száma: 54 523 02


A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:


Az elektronikai technikus a vállalat, intézmény, szervezet operatív területi vezetőjének közvetlen munkatársa. Alapvető feladata a szervezet gyengeáramú berendezéseinek és kapcsolódó villamos hálózatának üzemeltetése, a rendszerek dokumentált nyomon követése Feladata az alkalmazott irányítás,- és vezérléstechnikai installáció kezelése, összeállítása, üzemeltetése. Átlátja az alkalmazott gyengeáramú villamos berendezések jellemzőit, szükség esetén beavatkozik, hibafeltárást, hibakeresést végez. Képes az egyszerűbb gyengeáramú áramkörök tervezésére, ezek szimulációjára. Tisztában van a felhasználói programokkal, illetve azok alkalmazásával. Ismeri és alkalmazza a méréstechnikai elveket és eszközöket. Ismeri és alkalmazza a villamos biztonságtechnikai előírásokat. Alapvető gépészeti ismeretei révén együttműködik e szakterület munkatársaival. Önállóan vagy mérnöki irányítással elektronikus berendezések tervezésével, gyártásával, összeszerelésével, építésével, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával összefüggő műszaki jellegű, egyéb kisegítő feladatokat végez.

Tanfolyam megtekintése

Vissza az előző oldalra

hirdetés