Államháztartási ügyintéző

Tanfolyam leírása

Államháztartási ügyintéző részletei

Az államháztartási ügyintéző OKJ-s tanfolyamról és szakmáról:

Az államháztartási ügyintéző közreműködik a költségvetési tervezéshez kapcsolódó feladatok elvégzésében, államháztartási területen a gazdálkodási problémák felismerésében, megfogalmazásában, a kincstári és egyéb szakmai bizonylatok elkészítésében, illetve feldolgozásában, részt vesz a pénzügyi, szervezési, irányítási rendszer működtetésében.

Az államháztartási ügyintéző OKJ-s tanfolyamot a következő képzőknél ajánljuk elvégezni:

Képes tanfolyam ajánló:

Államháztartási ügyintéző

Alfa Kapos Képző Központ Kft. - OKJ-s felnőttképzés tanfolyamhirdetés képe

Alfa Kapos Képző Központ Kft. - OKJ-s felnőttképzés

Tanfolyam leírása:

OKJ-s szám: 54 344 04


Az Alfa Kapos Képző Központ Kft. távoktatásban teljesíthető államháztartási ügyintéző képzésének felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001308/2015/A075


Ismerkedjen meg az államháztartási ügyintéző képzéssel!
A képzés elvégzése után az államháztartási ügyintéző feladatai közé fognak tartozni például a költségvetési tervezéshez kapcsolódó tevékenységek, támogatások finanszírozói oldalon való előkészítése, lebonyolítása, végrehajtása, a kapcsolódó dokumentációk elkészítése, a megfelelő jogszabályok alkalmazása, az ügyfelek felvilágosítása.


Részvételi feltételek: középfokú iskolai végzettség (érettségi), 18. életév betöltése, számítógép és internet kapcsolat.


A végzettséggel betölthető munkakörök, pl.:
- pénzügyi referens
- pénztáros
- adóellenőr
- adóhatósági ügyintéző
- hatósági nyilvántartó
- okmányirodai tisztviselő
- analitikus könyvelő
- bérszámfejtő
- készlet- és anyagnyilvántartó
- projektmenedzser asszisztens


Szakmai követelménymodulok: Gazdálkodási alaptevékenység ellátása, Aóigazgatási feladatok, Államháztartási feladatok, Költségvetés-gazdálkodási, számviteli feladatok, Projektfinanszírozás, Projektfolyamatok követése, Foglalkoztatás I., Foglalkoztatás II.


A szakmacsoporthoz tartozóan az alábbi tanfolyamok találhatók meg képzési kínálatunkban:
- bérügyintéző
- jövedéki ügyintéző
- pénzügyi-számviteli ügyintéző
- társadalombiztosítási ügyintéző
- termékdíj ügyintéző
- vállalkozási mérlegképes könyvelő
- vámügyintéző

Tanfolyam megtekintése
Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum tanfolyamhirdetés képe

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Tanfolyam leírása:

Államháztartási ügyintéző OKJ 54 344 04


Az államháztartási ügyintéző közreműködik a gazdálkodási problémák felismerésében, megfogalmazásában, a szükséges pénzügyi források felkutatásában, a kincstári bizonylatok elkészítésében. Részt vesz a pénzügyi, szervezési, irányítási rendszer működtetésében. Pénzügyi beszámolókat, jelentéseket készít, elvégzi a saját pénzügyi tevékenységének teljes körű adminisztrációját, a kapcsolódó tevékenységek részleges adminisztrációját és elkészíti a kapcsolódó dokumentációkat. Alkalmas a valóságnak megfelelő belső és külső információk előállítására, szolgáltatására, az elszámolások, az adatok jogszerűségének, szabályszerűségének, megbízhatóságának bizonylatokkal való alátámasztottságára a számviteli alapelvek betartásával. 

Tanfolyam megtekintése

Tanfolyamhoz kapcsolódó címkék:

állam hivatal hatósági eljárás illeték költségvetés képzés bizonylat iroda számla szellemi munka pályázat közreműködés szabály ügyintéző államháztartás

Vissza az előző oldalra

hirdetés