Címkefelhő

szakápoló címke

(Népszerűségi mutató: 1240)

A címkéhez kapcsolódó tanfolyamok listája:

Magyarázat:

A szakápoló ápolja és gondozza a kórházak, klinikák, szanatóriumok és egyéb egészségügyi, ill. gondozási feladatot ellátó állami, önkormányzati és magán intézmények különböző osztályain gyógykezelt betegeket, mentőautóval kórházba, haza vagy másik kórházba szállítja a betegeket, miközben szükség esetén életmentő feladatokat is ellát.

Ápolási tervet készít a betegek számára, folyamatosan figyeli állapotukat, és feljegyzéseket készít a változásokról. Az orvosi vizsgálatoknál és kezeléseknél asszisztál, részt vesz orvosi viziteken. Egyszerűbb vizsgálatokat, kezeléseket végez (pl. hőmérsékletet és vérnyomást mér, pulzust számol, beöntést ad, vért vesz, injekciót ad, stb.), ezek a feladatok jó látást és fokozott figyelmet követelnek.
A betegekkel való kapcsolat feltétele az ép hallás és beszédkészség.
A gyógyítás során használt gyógyszerek, fertőtlenítő szerek és egyéb anyagok allergizáló hatást válthatnak ki. Bizonyos munkakörökben nagy a veszélye mások megfertőzésének.
Mosdatja és eteti a betegeket, kicseréli az ágyneműket, és ágyaz. Eközben gyakran kell emelgetnie a betegeket, ezért erős karokra és kézre van szüksége.
Rendszeresen együtt kell működnie az orvosokkal, a betegek hozzátartozóival vagy a szociális gondozó hálózattal.

 

Szókapcsolatok:

okj-s tanfolyamok okj-s bizonyítvány szakképzés okj-s tanfolyam egészségügyi okj-s szakképesítés képzés okj-s ápoló szociális gondozó képzések szociális gondozó és ápoló távoktatásos tanfolyam szaktanfolyam okj-s képzések gondozás okj-s képzés okj-s szaktanfolyam csecsemő gondozó tanfolyamok asszisztens okj szakképesítés kéz és lábápoló műkörömépítő gyermek oktatás csecsemőápolás okj-s szakképzés angol képesítés

Vissza az előző oldalra

hirdetés